Metsästys

Metsästys

 

Metsästyksen harrastajia on Suomessa noin 300 000. Ei siis ihme, että metsästäjiä löytyy joka puolelta Suomea. Yleensä metsästys tapahtuu paikallisen metsästysseuran alueella, joka vuokrataan paikallisilta metsänomistajilta. Useimmiten metsänomistajat antavat maansa metsästyskäyttöön korvauksetta, mutta paikoin alueista peritään vuokraa. Myös valtio vuokraa vuosittain alueitaan metsästysseurojen käyttöön, etenkin Pohjois-Suomessa.

Osaan suomalaisista riistaeläimistä tarvitaan pyyntilupa. Tällaisia lajeja ovat mm. hirvi, karhu, ilves ja susi. Suurin osa varsinkin pienriistasta on vapaasti pyydettävissä oman seuran alueella. Usein metsästysseurat säätävät kuitenkin alueilleen saaliskiintiöitä, varsinkin metsäkanalinnuille, joiden kannat ovat viimeisten vuosikymmenten aikana heikentyneet huomattavasti.

Raatin Eräpojat ry:n metsästysalue kattaa kaikkiaan vähän reilut 2000 hehtaaria. Alueella metsästetään riistaa erittäin monipuolisesti pienpedoista hirviin. Saaliskiintiöistä päätetään vuosittain seuran syyskokouksessa.

Raatin Eräpojat ry myy alueelleen myös vieraskortteja, joiden nojalla jokainen seuran jäsen voi käyttää seuran ulkopuolisia metsästäjiä seuran alueella. Vieraiden saaliit sisältyvät vieraskortin lunastaneen ”isännän” saaliskiintiöön.

Lisätietoa eri metsästysmuodoista yleisesti ja seuramme alueella löydät sivun vasemman reunan valikon alaotsikoiden alta. Metsästysalueemme kartta löytyy myös kyseisestä valikosta.