Hirvi

Hirvi

Tulilla
Makkaranpaistotuokiot ovat metsästyksen kohokohtia.

 

Hirvi on Suomen suurin ja arvokkain riistaeläin. Sitä metsästetään ympäri Suomen. Hirveä metsästetään yleensä seuruemetsästyksenä joko koiran avustuksella tai miesajona. Yleisimmät hirvenmetsästyksessä käytettävät koirarodut ovat Suomessa norjanharmaahirvikoira, jämtlanninpystykorva ja karjanlankarhukoira. Myös esim. suomenpystykorvaa ja laikoja käytetään jonkin verran. Hirvenmetsästys ajoittuu syyskuun viimeisestä lauantaista joulukuun loppuun saakka.

Raatin hirvimiehet koostuu noin kymmenestä pyssymiehestä, vähän tilanteesta riippuen. Varsinaisia koiramiehiä on kaksi ja koiria yhteensä kolme. Lisäksi välillä naapuriseurueiden kanssa tehdään saumatonta yhteistyötä sekä koirien että miesten lainauksen muodossa. Tärkeisiin arvoihimme kuuluu, että riistaeläinten turha kärsimys pyritään minimoimaan ja näin ollen olemme valmiita auttamaan parhaamme mukaan naapureita esim. haavakkojahdeissa.

Tärkeä osa hirviporukkamme toimintaa ovat tietenkin myös kotijoukot, jotka jaksavat syksyisin aamusta ja illasta toiseen tukea tärkeää harrastustamme sekä ovat suuressa roolissa lihan jalostamisessa maittavaksi ruuaksi. Raatin hirvimiehet pitävät päämajaansa kymmenkunta vuotta sitten valmistuneessa nylkyvajassaan sekä sen yhteyteen rakennetussa tulistelupaikassaan.

Raatin hirvimiehet
Suurin osa Raatin hirvimiehistä osaavat tarpeen tullen myös poseerata kameralle.

 

Hirviemme hovikuski
Hirviemme hovikuljettaja Valto Turunen traktoreineen työntouhussa.